Muziek maken met behulp van kleurenmethodes

Speel met kleur!

Kleur de toetsen van je piano of keyboard!

Bij jonge kinderen, mensen die moeite hebben met noten lezen, en mensen met een verstandelijke beperking kan de kleurenmethode een prachtige manier zijn om liedjes te leren spelen op bijvoorbeeld een toetsinstrument. Op elke toets wordt een sticker geplakt in een kleur die correspondeert met de kleuren die worden gebruikt voor de noten in de bladmuziek. Hiervoor zijn verschillende methodes ontwikkeld, waaronder Multi Kleur Muziek. Op deze website kunt u diverse gratis liedjes downloaden & de bijbehorende handleiding lezen. Een andere methode wordt gebruikt door de Josti Band.

Hier hebben we alle mogelijkheden voor kleurmuziek voor je op een rij gezet.

Regenboogklankstaven & Boomwhackers

2 andere instrumenten die zich uitstekend lenen om met kleur te werken zijn de: regenboogklankstaven en boomwhackers. Gekleurde instrumenten, waar diverse bladmuziek in kleur voor verkrijgbaar is. Met de color signals kunt u ook eenvoudig zelf melodielijnen samenstellen.

C = ROOD
D = ORANJE
E = GEEL
F = LICHTGROEN
G = DONKERGROEN
A = PAARS
B = ROZE

Ook zijn de kruizen/mollen beschikbaar in bijbehorende corresponderende kleuren. Meer leuke informatie over boomwhackers vind je bijvoorbeeld op:

Muziek maken wordt zo eenvoudiger en leuk!