Cultuurhuis Heemskerk

Cultuurhuis Heemskerk heeft de missie kunst & cultuur voor alle inwoners van Heemskerk mogelijk te maken. Zo zijn er o.a. cursussen voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid en senioren.

House of Talents – voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking
Op vier startmomenten per seizoen start er een cursus van 8 weken met een aansluitende presentatie- en uitgaansavond in Podium Laurentz. De cursussen wisselen per seizoen. Tot nu toe zijn onderstaande cursussen voorbijgekomen. Benieuwd naar één van onderstaande cursussen of benieuwd welke cursussen er nog gaan komen? Kijk daarvoor op onze website.

  • Zang: Met elkaar leuke Nederlandstalige of Engelse liedjes zingen in een klein koor. Laat je verrassen door je eigen stemgeluid en door die van de andere deelnemers. Het maakt niet uit of je wel of geen ervaring hebt.
  • Percussie: De djembé lessen staan bekend om de wisselwerking van plezier, hard werken en enthousiasme van de leerlingen en docent. In de lessen staat het samenspelen centraal.
  • DJ/Producer: Heb je altijd al willen weten hoe het is om DJ te zijn? Voor deze cursus heb je geen apparatuur nodig en leer je vanaf de basis hoe je muziek kan draaien. Ook gaan we aan de slag met hoe je een beat moet maken.
  • Streetdance: Werk je in het zweet terwijl je ontzettend veel plezier hebt met elkaar. Leer verschillende pasjes en werk samen naar het optreden toe!

Muziek Speelgroep – voor volwassenen met een verstandelijke beperking

Samen naar muziek luisteren, muziek maken, zingen, spelen en bewegen op muziek; dat is wat er elke week bij de muziek speelgroep gedaan wordt. We maken het veilig en gezellig in de groep, zodat er mogelijkheid tot ontwikkeling is. We werken met veel herhaling, herkenning en thema’s. Het is belangrijk dat de deelnemers zelfstandig in een groep kunnen functioneren, tijdens de muziekles geen verzorging nodig hebben en in staat zijn om een simpele instructie uit te voeren. Er is een proefperiode van minimaal 2 lessen voor iedere nieuwkomer.

Senioren 65+
Omdat je nooit te oud bent om te ontdekken en te leren!

  • Instrument op zolder: Voor alle senioren die vroeger een instrument hebben gespeeld en dit weer eens willen opfrissen. In 8 lessen helpen de docenten van Cultuurhuis Heemskerk u bij het herontdekken van het plezier van muziek maken.
  • Spelen in een band: Deze pop-cursus is bedoeld voor iedereen die het leuk lijkt om in een popband te spelen, ongeacht of je wel of geen ervaring hiermee hebt.
  • Divertimento: Het volwassenen symfonieorkest. Het orkest speelt voornamelijk (licht) klassiek muziek.
  • Mi Canto: Het volwassen popkoor. Onder begeleiding van piano of orkestband zing je allerlei meerstemmige liederen: Queen en ABBA kunnen natuurlijk niet ontbreken, maar ook Nederlandstalige liedjes staan op het repertoire.

Meer informatie is te vinden op Speciale projecten | Cultuurhuis Heemskerk.