Mijn naam is Guy Pek, drummer en docent. Ik geef al een jaar of 9 met veel plezier drumles, en sinds een tijdje geef ik ook specifiek les aan mensen met autisme en aanverwante neurodivergenten. De nadruk ligt bij mij op structuur bieden en binnen die structuur zelf ontdekken, non-verbaal communiceren en vooral veel plezier hebben met de drums.
Voor mijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam onderzoek ik de effecten van drumles op de sociale ontwikkeling van mensen met autisme en aanverwante neurodivergenten. Eerder onderzoek wijst uit dat de ontwikkeling van motorische vaardigheden nauw samenhangt met de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Leren drummen is een ideale manier om deze ontwikkeling aan te zetten voor mensen met autisme. Te meer omdat het zo goed als non-verbaal kan, en drummen een gestructureerd, soms zelfs mathematisch karakter heeft.
Mijn kennis over de sociale en motorische ontwikkeling voor mensen met autisme combineer ik met mijn ervaring als drumdocent. Zo hoop ik mensen binnen deze doelgroep verder te helpen met hun hulpvraag, maar vooral ook plezier te hebben met het instrument en de interactie die daar bij hoort.