Eric Schulp wint Wilma Straver-Bos prijs

De Wilma Straver-Bos Prijs werd voor de eerste keer op 31 oktober 2009 toegekend. Deze nieuw ingestelde prijs wordt gegeven aan een persoon of een instelling die zich op bijzondere wijze inzet voor goed muziekonderwijs voor kinderen en jongeren met een beperking.

Eric Schulp, docent en coördinator van de afdeling lessen voor mensen met een beperking op het Koorenhuis, directeur van Art-Mobile en voorzitter van de Stichting Muziek Ook Voor Jou, was één van de 8 genomineerden voor deze prijs. Hij gaf een presentatie over zijn werk en is door een deskundige jury uitgekozen om deze bijzondere prijs in ontvangst te nemen. Een kind of een jongere met een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft meestal geen toegang tot het reguliere muziekonderwijs. Immers: ‘gewone’ muziekdocenten weten niet hoe ze de beperkingen van deze kinderen kunnen omzeilen en de mogelijkheden kunnen aangrijpen. Echter: net als ieder mens hebben ook kinderen met een beperking muzikale mogelijkheden en ook zij willen daarvan kunnen genieten en ze ontwikkelen.

Over Wilma Straver-Bos

Wilma Straver – Bos was moeder van een zoon met het syndroom van Down. Deze zoon, als kind uit een muzikale familie, wil niets liever dan muziek maken. Het kostte Wilma flink wat tijd om goed muziekonderwijs voor haar zoon te vinden. Vijf jaar heeft zij zich er voor ingezet, nadat ze het had gevonden. Toen overleed zij op de leeftijd van 48 jaar aan kanker. Haar zoon speelt inmiddels trompet aan een reguliere muziekschool bij een leraar met inzet en creativiteit.

Met de instelling van de Wilma Straver-Bos Prijs willen wij het muziekonderwijs aan deze doelgroep stimuleren en bekendheid geven. Want: geen handicap is te groot voor muziek. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van een zingende draak en een geldbedrag van € 250,- te besteden aan de promotie van goed muziekonderwijs aan kinderen en jongeren met een handicap.