Meldingen

Hieronder staan enkele meldingen van de site.

Applicatie:
Dit bericht is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De inhoud ervan kan daarom niet meer kloppen en verwijzingen naar andere sites werken misschien niet meer.

Nieuws

Muziek maken met behulp van kleurenmethodes

Geplaatst door Mirjam van der Beek
06 maart 2015 om 16:20
4089 keer bekeken
Geen reacties

 

Speel met kleur!

 

Kleur de toetsen van je piano of keyboard!

 

Bij jonge kinderen, mensen die moeite hebben met noten lezen, en mensen met een verstandelijke beperking kan de kleurenmethode een prachtige manier zijn om liedjes te leren spelen op bijvoorbeeld een toetsinstrument.

 

Op elke toets wordt een sticker geplakt in een kleur die correspondeert met de kleuren die worden gebruikt voor de noten in de bladmuziek. Hiervoor zijn verschillende methodes ontwikkeld, waaronder Multi Kleur Muziek: http://www.kleurmuziek.peterbrands.nl/. Op deze website kunt u diverse gratis liedjes downloaden & de bijbehorende handleiding lezen. Een andere methode wordt gebruikt door de Josti Band: http://www.jostiband.nl/de-kleurennotatie/klinkende-kleuren/waarom-aanvullen-met-kleur.

 

Regenboogklankstaven & Boomwhackers

 

2 andere instrumenten die zich uitstekend lenen om met kleur te werken zijn de: regenboogklankstaven en boomwhackers. Gekleurde instrumenten, waar diverse bladmuziek in kleur voor verkrijgbaar is. Met de color signals kunt u ook eenvoudig zelf melodielijnen samenstellen: http://boomwhackers.com/wp-content/uploads/2011/Color%20Signals.pdf.

 

C = ROOD

 

D = ORANJE

 

E = GEEL

 

F = LICHTGROEN

 

G = DONKERGROEN

 

A = PAARS

 

B = ROZE

 

Ook zijn de kruizen/mollen beschikbaar in bijbehorende corresponderende kleuren. Meer leuke informatie over boomwhackers vind je bijvoorbeeld op: http://www.lucaz.be/resources/downloads/lesmap-Boomwhackers.pdf, https://docs.google.com/file/d/0BwHk3-6B6BouaTQtVHdTUWpyd0k/edit?pli=1, http://www.kindermuziekwinkel.com/Boomwhackers-bladmuziek/.

 

Muziek maken wordt zo eenvoudiger en leuk!