Meldingen

Hieronder staan enkele meldingen van de site.

Applicatie:
Dit bericht is meer dan een jaar geleden voor het laatst gewijzigd. De inhoud ervan kan daarom niet meer kloppen en verwijzingen naar andere sites werken misschien niet meer.

Nieuws

Papageno muziekmakers

Geplaatst door Eric Schulp
09 augustus 2011 om 14:34
Laatst gewijzigd: 08 december 2011 om 10:47
2488 keer bekeken
Geen reacties

Papageno MuziekMakers
In het speciaal onderwijs is muziekeducatie nog geen vanzelfsprekendheid. Met MuziekMakers biedt de stichting Papageno scholen in het speciaal onderwijs (cluster 3 en 4) een muziekprogramma voor leerlingen uit de bovenbouwgroepen. Onder begeleiding van professionele muzikanten werken de kinderen aan een muziekstuk, dat ze zelf componeren en spelen. De finale: een muzikale presentatie van en met alle deelnemers.

Meer informatie:
- website: www.stichtingpapageno.nl/muziekmakers-scholen
- promotiefilm: www.youtube.com/watch?v=lIyCTdaF3Ag

Over Papageno:
Sinds 2007 ontwerpt de stichting innovatieve kunsteducatieprojecten voor kinderen en jongeren uit het speciaal (voortgezet) onderwijs, waarin muziek en het zelf aan de slag met gaan met kunst een prominente rol spelen. In het kader van de subsidieregeling 'Muziek in ieder kind' van het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft Papageno het programma MuziekMakers ontwikkeld. MuziekMakers loopt tot juni 2013 en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.